Update: Turken twijfelen over Balotelli: 'Grote ster, maar probleemgeval'

Update: Turken twijfelen over Balotelli: 'Grote ster, maar probleemgeval'

08-08-2016 20:46
11

Ajax is zéker niet de enige gegadigde voor Mario Balotelli. De 25-jarige spits, die moet vertrekken bij Liverpool, ziet de belangstelling vanuit Italië de laatste dagen steeds verder oplopen.

In de Serie A hebben Crotone en Bologna interesse, terwijl ook Galatasaray, Besiktas en dus Ajax hem in de gaten houden. Daar is afgelopen weekend volgens La Gazzetta dello Sport nóg een club bijgekomen: Chievo. De Italiaanse club eindigde afgelopen seizoen op de negende plek en wil komend jaar voor Europees voetbal gaan, mét Balotelli.

Dat Chievo serieus is, blijkt wel uit het feit dat clubpresident Luca Campadelli heeft gedineerd met Mino Raiola. De zaakwaarnemer van Balotelli zou de preses op de hoogte hebben gebracht van de eisen van zijn cliënt. De bal ligt nu bij Chievo, dat een aanbieding moet doen.

In de tussentijd blijft ook Ajax de situatie monitoren. Vorige week bleek dat Balotelli alleen naar Amsterdam zou willen als Ajax zich plaatst voor de groepsfase van de Champions League. De Italiaanse spits kwam eerder uit voor Internazionale, Manchester City en AC Milan.

Update 20:46: Besiktas erkent dat Mario Balotelli in beeld is, maar twijfelt of het aan het enfant terrible moet beginnen. "Balotelli is een grote ster, maar een probleemgeval. Dat imago heeft hij", aldus voorzitter Fikret Orman in gesprek met The Daily Mail. "We zijn ook in andere spelers geïnteresseerd. Het liefst willen we een spits op huurbasis overnemen."