Update: 'PSV is er nu écht helemaal uit met Newcastle United: zaterdag keuring'

Update: 'PSV is er nu écht helemaal uit met Newcastle United: zaterdag keuring'

19-08-2016 23:15
138

Siem de Jong heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar PSV. De aanvallende middenvelder van Newcastle United wordt zo goed als zeker door zijn werkgever verhuurd aan de landskampioen van Nederland. 

De geruchten rond De Jong en PSV staken afgelopen week de kop op. In gesprek met het Algemeen Dagblad erkent de oud-speler van Ajax dat hij waarschijnlijk naar Eindhoven verkast. "Ik heb Ajax de eerste optie gegeven. En nu hoop ik aan de slag te kunnen gaan bij PSV. Hun ambities spreken me aan en ze spelen Champions League. En het zou betekenen dat ik ga samenspelen met mijn broer. Dat is een droom die Luuk en ik al langer hebben", aldus de 27-jarige rechtspoot. Luuk,  de jongere broer van Siem, is captain van PSV.

"Ik snap de gevoeligheden natuurlijk bij deze stap. Maar het is voor mijn gevoel open en eerlijk gegaan. Ik heb eerst gekeken of Ajax zelf geïnteresseerd was deze zomer. Dat vond ik de juiste weg op het moment dat je met mijn achtergrond open staat voor een terugkeer naar Nederland", vervolgt De Jong, die tussen 2011 en 2014 vier landstitels veroverde met de Amsterdamse grootmacht. 

"Ik heb een prachtige tijd gehad bij Ajax. De opleiding doorlopen, het eerste gehaald, vier keer kampioen geworden, aanvoerder geweest. Ik heb daar ook meteen open kaart over gespeeld met PSV toen die het eerste contact legden. Bij PSV respecteerden ze dat ik Ajax de eerste optie wilde geven."

Update 11.14: De Telegraaf meldt vrijdagochtend dat PSV en Newcastle inmiddels een akkoord hebben bereikt over de verhuur van De Jong. Alleen een medische keuring kan nu nog roet in het eten gooien. Komend weekend staat de keuring op het programma. Mocht dat allemaal goed verlopen, dan sluit De Jong volgende week aan bij de selectie van trainer Phillip Cocu. 

Update 18.46: Marcel Brands meldt dat de PSV-fans geduld moeten hebben wat betreft de transfer van Siem de Jong. "Het leek eerst heel snel te gaan, maar nu duurt het toch even voordat het ja-woord echt komt", meldt hij aan de NOS. "Ik ben er geen voorstander van om op de laatste dagen allerlei deals te doen, maar je wordt ertoe gedwongen als de clubs waarmee je praat lang wachten. Dat maakt het niet makkelijker."

Update 23.15: Het Eindhovens Dagblad weet het zeker: PSV en Newcastle United hebben vrijdagavond een akkoord bereikt over de verhuur van De Jong. De aanvallende middenvelder zal zaterdagmiddag een keuring ondergaan in Eindhoven. Technisch manager Marcel Brands zei eerder op de dag nog dat er van een akkoord met The Magpies vooralsnog geen sprake was.