Matig Feyenoord rekent met pijn en moeite af met Jupiler League-club

22-09-2016 22:33
37

Feyenoord heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. FC Oss werd met 4-1 verslagen, maar soepel verliep de wedstrijd in De Kuip niet voor de thuisploeg.

Wat Manchester United en PSV de afgelopen twee wedstrijden niet lukte, lukte Oss wel: scoren tegen Feyenoord. En wel al na drie minuten, toen Tom Boere profiteerde van geklungel in de defensie en de bezoekers verrassend op voorsprong zette. De reactie van Feyenoord bleef niet lang uit, want na twaalf minuten zorgde Steven Berghuis met een schuiver in de korte hoek alweer voor de gelijkmaker.

Maar dat was niet het startschot van een makkelijke avond voor de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst. Oss kreeg kansen op de tweede treffer via Broere, Dominique Kivuvu en Dennis Janssen. Ook Feyenoord kreeg een paar kansjes, maar overtuigde niet.

Na rust was Broere opnieuw dichtbij een goal. De spits had moeten scoren toen hij oog in oog met doelman Brad Jones stond, maar schoot over. Kort daarna was het Feyenoord dat toesloeg. Michiel Kramer kreeg de bal tegen de billen aan en zag hem pardoes in het doel verdwijnen: 2-1. Het waren in de slotfase Bilal Basaçikoglu en Nicolai Jörgensen die de zwaarbevochten maar ruime zege voor Feyenoord over de streep trokken.