Nieuwe Huntelaar in Nederland: 'Niet zo dat ik dagelijks met Klaas-Jan praat'

Nieuwe Huntelaar in Nederland: 'Niet zo dat ik dagelijks met Klaas-Jan praat'

26-09-2016 13:13
4

Er loopt een nieuwe Huntelaar rond op de Nederlandse velden: Koen Huntelaar. Het achttienjarige neefje van Klaas-Jan debuteerde dit seizoen bij De Graafschap.

Koen zegt wel contact te hebben met zijn grote neef van Klaas-Jan, maar niet zoveel als mensen denken. "Veel mensen verwachten dat ik dagelijks met hem over voetbal praat, maar dat valt mee", zegt de middenvelder van De Graafschap op de website van zijn club. "Tuurlijk spreek ik hem wel eens, maar dan hebben we het niet specifiek over voetbal. Hij heeft wel eens uitgelegd hoe ik het beste met dingen, zoals media kan omgaan. Hij heeft daar natuurlijk heel veel ervaring mee. Hoe hij het vak benaderd is heel professioneel. Hier kan ik veel van opsteken."

Als spelers lijken de twee niet of nauwelijks op elkaar. Klaas Jan is de goalgetter, Koen de middenvelder met voetballend vermogen. "Ik hou ervan om alles zoveel mogelijk voetballend op te lossen, mijn trap heb ik goed onder de knie en kan het spel goed lezen. Als ik bij het zestienmetergebied in de buurt kom, heb ik ook een aardig schot in huis. Ik moet nog werken aan mijn linkerbeen en het aanvallend koppen kan nog beter. Ook moet ik nog explosiever worden", aldus de jonge Huntelaar van De Graafschap.