In het kort: Van Marwijk doet goede zaken, Gouweleeuw lang buitenspel

In het kort: Van Marwijk doet goede zaken, Gouweleeuw lang buitenspel

06-10-2016 22:07
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Van Marwijk pakt punt
In de WK-kwalificatie heeft het Saudi-Arabië een verdienstelijk punt overgehouden aan het treffen met Australie. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk kwam in Jeddah eerst op voorsprong dankzij Taisir Al Jassim, maar Trent Sainsburg (oud-PEC Zwolle) en Tomi Juric (oud-Roda JC Kerkrade) hielpen Australië terug in de wedstrijd. Nasser Al Shamrani tekende vervolgens toch nog voor een Arabisch punt. Arabië en Australië hebben na twee wedstrijden vier punten en gaan daarmee aan kop in Groep B.

Klaplong voor Gouweleeuw
Jeffrey Gouweleeuw is voorlopig niet inzetbaar voor FC Augsburg. De oud-speler van sc Heerenveen en AZ is geveld door een klaplong en staat naar verluidt vier maanden buitenspel. De 25-jarige verdediger had ademhalingsproblemen, waarna de klaplong na medische testen aan het licht kwam. Gouweleeuw was een vaste basisspeler bij Augsburg.

Stam kan prijs binnenslepen
Jaap Stam maakt kans op de prijs voor Championship Manager of the Month. De Nederlandse trainer pakte in september tien punten met zijn Reading en plaatste zich met The Royals bovendien voor de volgende ronde van de League Cup. Rafa Benitez (Newcastle United), Carlos Carvahal (Sheffield Wednesday) en Alex Neil (Norwich City) zijn de concurrenten van Stam. 

Willem II heeft nieuwe hoofdscout
Gerard Wielaert is door Willem II aangesteld als hoofd scouting. Hij volgt de naar PSV vertrokken Ronald Vromans op. Het Brabants Dagblad meldt dat donderdag. Willem II heeft met Wielaert (63) overeenstemming bereikt over een contract voor twee seizoenen. In het verleden was Wielaert - vader van verdediger Rob Wielaert - in totaal al 22 jaar werkzaam in Tilburg. De afgelopen jaren werkte hij voor onder meer Roda JC en FC Twente.