Update: 'Hoogma-concurrent' ontkent: 'Ik heb met helemaal niemand gesproken'

Update: 'Hoogma-concurrent' ontkent: 'Ik heb met helemaal niemand gesproken'

25-10-2016 20:48
7

Heracles Almelo gaat mogelijk een belangrijke schakel uit de organisatie verliezen. Nico-Jan Hoogma staat volgens BILD bij Hamburger SV op het lijstje om technisch directeur te worden.

De algemeen directeur van de Heraclieden kan op korte termijn een belletje vanuit het noorden van Duitsland verwachten. Hij is een kandidaat voor de vacante functie van technisch directeur bij HSV, waar hij vroeger al zes jaar lang als speler actief was. Hoogma verdedigde de clubkleuren van HSV tussen 1998 en 2004 en was zelfs drie jaar aanvoerder van de club.

Wedden

Meer odds

HSV is hem nog niet vergeten en wil snel een nieuwe technische man vastleggen. De Duitsers doen het al vijf maanden zonder een eindverantwoordelijke op voetbalvlak, na het vertrek van Peter Knäbel. Horst Heldt en Jens Todt worden ook genoemd als kandidaten voor de functie. Eerstgenoemde werkte eerder voor Schalke 04, Todt is bij Karlsruher SC in dienst.

Update 9.11: Tegenover Voetbal International reageerde Hoogma: "Ik kan niet zeggen of ik opensta voor HSV, want er is momenteel niets om open voor te staan. Ik heb altijd gezegd dat ik een fantastische periode bij die club heb gehad, maar alles wat ik nu weet heb ik van Duitse journalisten. Uit de officiële kanalen heb ik nog niets gehoord."

Update 15.44: Hamburger SV heeft niet alleen Nico-Jan Hoogma op de korrel als nieuwe technisch directeur. Ook Jens Lehmann mag hopen op de vacante positie bij de Bundesliga-Dino, meldt de Hamburger Morgenpost. Lehmann is tegenwoordig analist op de Duitse televisie, na een carrière als doelman van Borussia Dortmund, Arsenal en VfB Stuttgart.

Update 20.48: Lehmann lijkt voorlopig sowieso níet de nieuwe technisch directeur van HSV te worden. De geruchten zijn op niets gebaseerd, laat de oud-doelman dinsdag weten via Twitter. 'Ik heb daar met helemaal niemand gesproken', verklaart Lehmann. 'Het is een verzinsel'.