Wang woedend op ADO: 'Dan stel ik anderen aan, dit moet een succes worden'

Wang woedend op ADO: 'Dan stel ik anderen aan, dit moet een succes worden'

01-11-2016 21:33
21

Hui Wang voelt zich vernederd door ADO Den Haag. De Chinese eigenaar heeft geprobeerd landgenoot Lee Zheng aan te stellen als mede-directeur, maar dat is tegengehouden door de raad van commissarissen en de aandeelhouders.

Wang wilde weten waarom zijn club voortdurend kampt met financiële tekorten, meldt Voetbal International. Hij is echter woedend teruggekeerd naar China. "Dit is mijn club. Waarom denk je dat we al zo veel geld hebben gestopt in deze club? Waarom krijg ik daar niet een klein beetje respect voor terug?", reageert hij tegenover het weekblad.

"Maar ze moeten niet denken dat ze me op deze manier weg kunnen jagen. Dan weten ze niet waar ik vandaan kom", is Wang strijdvaardig. "Als het met deze dagelijkse leiding en deze raad van commissarissen niet lukt, dan stel ik gewoon anderen aan. En als het daarna niet lukt, gaan we gewoon verder. Dit moet en zal een succes worden."

De eigenaar van ADO heeft inmiddels dertien miljoen euro in de club zitten, maar dat geld werd tot zijn onvrede vooral gebruikt om gaten te dichten. Hoewel de dagelijkse leiding in Nederlandse handen moet blijven, kan Wang hen wel wegsturen en de rvc vervangen.