'FA neemt maatregelen na uitstapje Rooney': 'Hodgson kwam met liberale aanpak'

'FA neemt maatregelen na uitstapje Rooney': 'Hodgson kwam met liberale aanpak'

17-11-2016 20:15
1

De Engelse voetbalbond FA heeft de teugels aangehaald na de nachtelijke escapade van Wayne Rooney. De internationals mogen voortaan niet meer hele nachten wegblijven als ze tijdens een trainingskamp van de nationale ploeg vrijaf krijgen.

Dat meldt de BBC. Foto's van een beschonken Rooney, gepubliceerd door The Sun, deden veel stof opwaaien in Engeland. De aanvoerder van The Three Lions en Manchester United heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. Volgens dezelfde boulevardkrant zouden evenwel tien andere spelers ook tot half vijf 's nachts in een nachtclub hebben gefeest.

De FA heeft daarom besloten om dergelijke stapavonden niet meer toe te staan, stelt de BBC. De spelers hoefden zich nu zondag pas om 11.00 uur weer in het hotel te melden. Volgens directeur Martin Glenn van de bond zijn verdere sancties niet nodig. "We moeten er geen al te groot drama van maken", zegt Glenn over het gebeuren met Rooney. Wel loopt er nog een onderzoek.

"Hij heeft als aanvoerder van Engeland niet de juiste toon gezet, maar we moeten het niet dramatiseren", aldus de directeur. "Al is het de vraag waarom iemand dat doet, omdat er afspraken zijn gemaakt dat er geen alcohol wordt geconsumeerd tijdens een trainingskamp." Een andere aanpak is echter niet de manier. "De strikte discipline van Fabio Capello, waarbij de spelers volledig van de buitenwereld werden afgesloten, was geen groot succes."

"Roy Hodgson kwam met een liberalere aanpak", vervolgt Glenn. "Roy had gelijk, laten we mensen vooral als volwassenen behandelen." Momenteel staat Gareth Southgate als interim-bondscoach aan het roer bij Engeland. De kans dat hij aanblijft lijkt echter groot.