PSV-uitblinker: 'Heel fijn om samen te spelen met hem, hij is fantastisch'

PSV-uitblinker: 'Heel fijn om samen te spelen met hem, hij is fantastisch'

28-11-2016 06:50
12

Oleksandr Zinchenko was zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag de beste man aan PSV-zijde. De huurling van Manchester City bereidde beide doelpunten van Luuk de Jong voor, maar ziet zelf nog voldoende verbeterpunten.

"Het is een goed resultaat, maar ik herinner me ook simpele fouten die ik heb gemaakt", zegt Zinchenko over de 3-1 zege in De Telegraaf. "Ook moet ik meer op doel schieten, vind ik, en ik kan natuurlijk niet wachten, tot ik mijn eerste goal heb gemaakt. Het kan nog zeker beter. Maar ik ben blij met de drie punten en nu moeten we de lijn doortrekken."

Een van de mooiste acties van de negentienjarige Oekraïner was de chip waarmee hij Bart Ramselaar vrij voor de keeper zette. "De pass is niet zo moeilijk. Het is vooral belangrijk dat er goed wordt bewogen. Het is heel fijn om samen te spelen met Bart. Hij is een fantastische speler, die veel beweging in zijn spel heeft en we verstaan elkaar goed in het veld."

Aanvoerder Luuk de Jong profiteerde tegen ADO twee keer van het inzicht van Zinchenko. "Hij ziet het wel, is behendig en kan de bal goed vrij krijgen, waardoor iemand een loopactie kan maken."