'Wang wil Chinees handelshuis maken van ADO: zelfs real life soap in Den Haag'

'Wang wil Chinees handelshuis maken van ADO: zelfs real life soap in Den Haag'

01-12-2016 12:05
16

Het gaat niet goed tussen ADO Den Haag en United Vansen van eigenaar Hui Wang. De eigenaar wil meer Chinese invloeden binnen de Haagse club, terwijl de club het daar niet mee eens is. United Vansen heeft plannen met ADO en zou onder meer twee Chinese directieleden en twee Chinese rvc-leden willen benoemen, meldt Voetbal International.

Wang wil af van de Nederlandse inbreng in de club en wil meer Chinese spelers naar Den Haag halen. Volgens de Chinese eigenaar is de sportieve groei van de huidige ploeg niet genoeg en moeten er niet alleen Chinezen aan de top van de club staan, maar ook op het veld van het Kyocera Stadion. Bovendien wil Wang een real life soap laten maken van een Chinese speler en deze uitzenden op een Chinees televisiestation.

Uiteindelijk heeft dit alles een economisch motief. United Vansen wil ADO als handelshuis gebruiken en Chinese voetballers in de etalage zetten, om vervolgens met winst door te verkopen. De kwestie tussen de Chinese eigenaar en ADO Den Haag is de laatste dagen weer meer n het nieuws gekomen, doordat Wang niet voldoet aan de betaling van de toegezegde 3 miljoen euro. Kees Jansma, momenteel lid van de raad van commissarissen van ADO, sprak eerder al van een 'onwerkbare situatie'. Bovendien werd bekend dat ADO Wang voor de rechter sleept.