Reünie met Stam, Bundesliga-avontuur of tóch Napels: vijf opties voor Klaassen

Reünie met Stam, Bundesliga-avontuur of tóch Napels: vijf opties voor Klaassen

02-12-2016 12:00
3

Hoewel de meningen over zijn spel verdeeld zijn, is Davy Klaassen (23) cijfermatig bezig aan een topseizoen. Twaalf doelpunten maakte de aanvoerder van Ajax al. Een Oranje-middenvelder die zó makkelijk het net vindt, verschijnt vanzelf op de scoutingslijstjes van clubs uit Europese topcompetities. Maar bij welke ploeg zou Klaassen eigenlijk goed passen? VoetbalPrimeur verkent vijf opties.

VfL Wolfsburg
Met zijn spelintelligentie en loopvermogen is Klaassen een ideale speler voor de Bundesliga. Een transfer naar de absolute top - Bayern München, Borussia Dortmund - lijkt (nog) niet realistisch. Op het middenveld van een mooie subtopper zou de Ajacied zó terecht kunnen. VfL Wolfsburg is zo'n team. Die Wölfe deden de afgelopen jaren regelmatig zaken met Eredivisie-clubs. Er zal in zomer sowieso behoorlijk wat geld vrijkomen bij de werkgever van Jeffrey Bruma. Sterspelers als Julian Draxler en Ricardo Rodriguez azen namelijk op een vertrek. 

Reading
Het Reading van manager Jaap Stam draait de laatste maanden als een tierelier. Promotie naar de Premier League is het doel van The Royals. Ondertussen wordt er gesproken over een lucratieve Chinese overname en dus is de kans aanwezig dat Stam in de zomermaanden flink kan investeren in zijn team. Zou Klaassen openstaan voor een mooi avontuur bij een Engelse promovendus? Hij en Stam kennen elkaar uiteraard nog uit Amsterdam. 

AC Milan
Aartsrivaal Juventus is de laatste jaren uit zicht geraakt, maar met een nieuwe trainer trainer (Montella) en een handvol heerlijke talenten (Donnarumma, Romagnoli, Locatelli, Suso) lijkt AC Milan de weg omhoog te hebben ingeslagen. We zijn drie maanden onderweg in de Serie A en de Rossoneri staan op de derde plek, met vier punten minder dan Juve. Tal van Ajacieden maakten in het verleden de overstap van Amsterdam naar San Siro. Klaassen doet zeker niet onder voor aanvallende middenvelders als Juraj Kucka en José Sosa. 

Schalke 04
Eigenlijk zien we het al helemaal voor ons: Klaassen in het königsblau van Schalke. De Bundesliga lijkt zoals gezegd uitstekend te passen bij de dynamische Ajax-captain en ook al is Schalke geen serieuze titelkandidaat, zo'n mooie volksclub zou voor Klaassen een prima eerste stap zijn in het buitenland. Als Ajax inderdaad een poging gaat wagen om Klaas-Jan Huntelaar naar Amsterdam te halen, kan ook een transfer van de Klaassen direct besproken worden door Marc Overmars en zijn Duitse collega. Net zo makkelijk. 

SSC Napoli
Al twee keer eerder klopte Serie A-grootmacht Napoli in de Arena aan voor Klaassen. Is drie keer scheepsrecht? De Italianen zien het helemaal zitten in de Oranje-international. Klaassen zelf hield de boot tot nu toe af. Toch moet ook hij gecharmeerd zijn van de aanhoudende belangstelling vanuit Napels. De stap van Ajax naar de Italiaanse top is bovendien te overbruggen, zo heeft Arek Milik inmiddels bewezen. De Poolse spits van Klaassen scoorde tijdens zijn eerste negen duels namens Napoli zeven keer. Milik en zijn voormalig Ajax-collega kunnen weer een mooi koppeltje gaan vormen.