Update: 'Bij Cambuur ontslagen Henk de Jong gepolst voor nieuwe trainersklus'

Update: 'Bij Cambuur ontslagen Henk de Jong gepolst voor nieuwe trainersklus'

04-12-2016 17:15
27

De Graafschap moet op zoek naar een opvolger voor trainer Jan Vreman, die uit zijn functie is ontheven bij de club. Omroep Gelderland komt direct met een nieuwe naam op de proppen: Henk de Jong.

De voormalig trainer van SC Cambuur vervult nu een commerciële rol bij FC Groningen. Hij streed vorig seizoen voor zijn ontslag bij Cambuur nog met De Graafschap tegen degradatie. De Jong is volgens de regionale omroep een voorname kandidaat om de nieuwe trainer van de Superboeren te worden.

'Met zijn nuchtere karakter en manier van werken zou hij goed bij de Doetinchemse club passen', luidt de berichtgeving. Tot aan de winterstop kan een assistent-trainer de taken waarnemen van Vreman, volgens de reglementen van de KNVB. Jan Oosterhuis zou dat kunnen doen. Jong De Graafschap-trainer Richard Roelofsen heeft zijn papieren, was in het verleden de hoofdcoach en zou definitief de taken mogen waarnemen.

Update 17.15 uur: De Graafschap heeft De Jong inderdaad in beeld om Vreman op te volgen. Dat blijkt uit een bericht van De Gelderlander. De Doetinchemmers hebben de voormalig trainer van Cambuur zelfs al gepolst voor de job. Wie de komende week voor de groep staat, is nog niet bekend. "Ik moet eerst nog met de overige leden van de technische staf spreken", zegt technisch manager Peter Hofstede. Hij verwacht niet voor vrijdag al een nieuwe trainer te hebben.