'Twente kan niet aan contract basisspeler voldoen: toekomst onduidelijk'

'Twente kan niet aan contract basisspeler voldoen: toekomst onduidelijk'

19-12-2016 11:28
11

De toekomst van Nick Marsman bij FC Twente is nog ongewis. De 26-jarige doelman heeft een aflopende verbintenis in de Grolsch Veste, maar het is uitgesloten dat de club onder dezelfde voorwaarden met hem verder kan gaan.

Dat meldt De Telegraaf. Twente verwacht deze winter niet de transfermarkt op te gaan en buigt zich vooral over de situatie van de huidige selectie. Naast Marasman is komende zomer onder meer 'grootverdiener' Kyle Ebecilio transfervrij. Tim Hölscher – die eveneens nauwelijks in actie komt – staat daarentegen nog tweeënhalf jaar onder contract. Ook voor Shadrach Eghan is nog altijd geen oplossing gevonden.

Twente kondigde eerder al aan de verbintenissen van jeugdexponenten Peet Bijen, Jeroen van der Lely en Jelle van der Heyden in de winterstop te verlengen. Het drietal volgt daarmee het voorbeeld van coach René Hake, die tot medio 2019 aanblijft bij de Tukkers. Na een moeilijke beginperiode presteert hij momenteel boven verwachting met de club.

"We zijn er nog lang niet en moeten nog aan veel knopjes draaien. Sommige mensen vergeten dat weleens, maar wij weten dat wel. En René ook", stelt technisch directeur Jan van Halst in de ochtendkrant. "We kunnen met hem verder werken aan de sportieve opbouw van de club."