Van Gaal maakte indruk op clubicoon bij United: 'Eerlijk en respectvol'

Van Gaal maakte indruk op clubicoon bij United: 'Eerlijk en respectvol'

24-12-2016 12:48
1

Louis van Gaal kreeg na twee magere seizoenen zijn congé bij Manchester United, maar dat betekende niet dat zijn relatie met de spelers slecht was. Ryan Giggs roemt de Nederlandse manager om zijn kwaliteiten als peoplemanager.

"Van Gaal was uitstekend in het managen van spelersverwachtingen", stelt Giggs, assistent van de ex-bondscoach van Oranje op Old Trafford, in The Telegraph. "Er is geen groot geheim. Je moet gewoon eerlijk en respectvol zijn naar spelers. De meesten zullen dan goed reageren."

"Spelers zullen het niet altijd leuk vinden wat er wordt gezegd, maar als een manager eerlijk is dan kan de relatie standhouden", legt de clubicoon van Manchester United uit. "Louis zei vaak tegen een speler die verkocht mocht worden dat hij volledig deel uit zou blijven maken van het eerste elftal, als hij geen nieuwe club zou vinden voor het sluiten van de transfermarkt."

In het kielzog van Van Gaal vertrok ook Giggs afgelopen zomer bij Manchester United. José Mourinho nam het stokje over, maar onder de Portugees vallen de resultaten tot dusver tegen. Van Gaal zou komende zomer open staan voor een nieuwe trainersklus.