Koeman positief ondanks nederlaag: 'Vertrouwen van Laporta is erg belangrijk'

2 oktober 2021 om 23:42

Ronald Koeman baalt vanzelfsprekend van de 2-0 nederlaag tegen Atlético Madrid, maar de trainer van FC Barcelona is blij met het vertrouwen van Joan Laporta. De Nederlander vraagt opnieuw tijd om het Catalaanse team op te bouwen.

"Het vertrouwen van Laporta is belangrijk", steekt Koeman van wal. "Ik gaf al eerder aan dat duidelijkheid belangrijk is. We hebben gisteravond gebeld en vanochtend spraken we over de teamkwesties, de clubkwesties en mijn kwesties. Ik heb de club gevraagd om duidelijkheid te geven over mijn positie. Dat is ook voor de spelers belangrijk." Hoe lang zijn baan nu veilig is, durft hij niet te zeggen. "Wij zijn Barcelona en uiteindelijk draait het altijd om resultaten."

Volgens Koeman was het gesprek met Laporta wel verhelderend. "Het was belangrijk dat duidelijk werd welk pad ze willen bewandelen, met mij of zonder mij als coach. Je kunt je baan niet goed uitoefenen als dat niet duidelijk is." De Nederlander wil nu vooruit kijken en is optimistisch gestemd. "We namen hier geen risico met Jordi Alba, Ansu Fati wordt fysiek steeds sterker en Ousmane Dembélé en Sergio Agüero keren spoedig terug. Zij hebben veel kwaliteit en geven ons opties voorin."

Koeman benadrukt nogmaals dat tijd het allerbelangrijkste is in Camp Nou. "Er zijn oplossingen voorradig, alleen niet van de ene op de andere dag. We moeten de jongere spelers tijd gunnen." Barça trad in Madrid onder meer aan met jongelingen Gavi en Nico González.