Schmidt looft Sangaré: 'Denk dat hij één van de beste spelers in de Eredivisie is'

4 oktober om 07:15

Roger Schmidt stelt dat Ibrahim Sangaré lange tijd is ondergewaardeerd in Nederland. Na afloop van de gewonnen wedstrijd van PSV tegen Sparta Rotterdam legde de Duitse oefenmeester uit waarom hij de Ivoriaan één van de beste spelers uit de Eredivisie vindt.

"Hij is altijd al belangrijk geweest, heel belangrijk zelfs, maar hij werd soms volledig onderschat. Afgelopen jaar ontwikkelde hij zich al goed. Met zijn spel in balbezit en bewegingen is hij belangrijk voor ons", zegt Schmidt op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. "Hij is creatief en goed in het pressen en het veroveren van ballen."

De Duitser stelt dat Sangaré ook belangrijk is zonder bal. "Hij durft verantwoordelijkheid te nemen op belangrijke momenten. Dat hij nu ook begint te scoren maakt hem nog completer. Ik denk dat hij één van de beste spelers in de Eredivisie is."

Volgens Schmidt moeten spelers als Sangaré zichzelf altijd eerst bewijzen voordat gezien wordt hoe goed ze zijn. "Hij krijgt nu wel de waardering en iedereen weet nu dat hij een cruciale speler voor ons is." Schmidt vertelt echter ook dat de Ivoriaan zich nog moeten verbeteren op een aantal vlakken. "We hebben veel gesproken over het feit dat hij minder overtredingen moet maken. Dat gaat steeds beter. De laatste wedstrijden kreeg hij ongelukkige gele kaarten, maar over het algemeen zie ik al verbetering."