'Ik zou Onana niet eens op de club toelaten, door hem zit Ajax in de problemen'

6 oktober om 22:10

Ajax moet zich principieel opstellen in de kwestie-Andre Onana, vindt oud-doelman Sander Wedsterveld. Ook het feit dat Maarten Stekelenburg tot het einde van het seizoen niet meer kan keepen, verandert daar niets aan, stelt de zesvoudig Oranje-international.

Ajax heeft nu de beschikking over Remko Pasveer en Jay Gorter en zou Onana – die zijn dopingschorsing bijna uit heeft gezeten – in november weer op kunnen stellen. Westerveld vindt echter dat de Amsterdammers daar niet aan moeten beginnen. "Ik zou Onana niet eens meer op de club toelaten. Door hem alleen zit Ajax nu in de problemen. Hij had bij moeten tekenen met een gelimiteerde transfersom als goedmakertje voor zijn fout in de dopingzaak", laat de oud-doelman van onder meer Vitesse, Liverpool en Real Sociedad weten aan het Algemeen Dagblad.

Westerveld raadt Ajax bovendien aan om in januari de transfermarkt op te gaan. "Ik zou wel rondkijken op de markt. Mocht zich daar geen goede, betaalbare optie aandienen, dan moet Pasveer het doen." De vorig seizoen bij Go Ahead Eagles opgepikte Gorter is volgens de tweevoudig EK-ganger nog niet toe aan het grote werk. "Ik denk namelijk niet dat Gorter er klaar voor is om de grote stap van eerste divisie naar de Champions League te maken."

Stekelenburg keepte de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen, maar liep daarna een liesblessure op. Die leek aanvankelijk onschuldig, maar De Steek blijkt onder het mes te moeten en weet nu al dat het seizoen erop zit, maakte Ajax woensdag bekend.