Mundo Deportivo: Laporta haalt na rehabilitatie Koeman banden met Xavi weer aan

7 oktober om 10:45

Ronald Koeman heeft voorlopig het voordeel van de twijfel gekregen bij FC Barcelona, maar voorzitter Joan Laporta kijkt op de achtergrond alvast naar een opvolger. De preses heeft de banden met Xavi aangehaald, bericht Mundo Deportivo.

Een groot aantal bestuursleden van Barcelona zouden de oud-middenvelder graag zien terugkeren als trainer, maar Laporta vond de tijd nog niet rijp en zag meer in de Belgische bondscoach Roberto Martínez. De voorzitter had sinds december alleen via WhatsApp contact gehad met Xavi, maar de twee hebben volgens Mundo Deportivo – dat zich beroept op bronnen rondom de Al Sadd-trainer – weer uitgebreid gesproken. Laporta heeft Xavi bijgepraat over de situatie rondom Koeman: de twee zijn naar verluidt weer on speaking terms na dit onderhoud.

Dat Xavi ooit trainer van FC Barcelona wordt, lijdt geen twijfel: zijn huidige werkgever in Qatar is bereid om mee te werken als de Catalanen zich melden. Het is alleen nog de vraag wanneer dat gaat gebeuren. In aanloop naar de wedstrijd tegen Atlético Madrid leek het al einde verhaal voor Koeman, maar de Nederlandse trainer werd verrassenderwijs in het zadel gehouden.

Volgens MD hebben vicevoorzitter Rafa Yuste en landgenoot Jordi Cruijff zich intern sterk gemaakt voor deze ommezwaai. De druk staat er echter nog steeds op in Camp Nou, waar Barça na de interlandperiode drie belangrijke thuiswedstrijden op rij speelt: tegen Valencia, Dinamo Kiev én aartsrivaal Real Madrid.