Suárez richt pijlen weer op Koeman: 'Slechtnieuwsgesprek van veertig seconden'

6 oktober om 19:34

Tussen Luis Suárez en Ronald Koeman komt het nooit meer goed. El Pistolero heeft nogmaals teruggeblikt op zijn pijnlijke vertrek bij FC Barcelona in 2020.

Barcelona wilde schoon schip maken na de vernederende 8-2 nederlaag tegen Bayern München: Koeman werd als trainer aangesteld en onder meer Suárez moest plaatsmaken. De Uruguayaan had vóór de wedstrijd Atlético Madrid-FC Barcelona al weinig vleiende teksten voor Koeman over en laat ook in gesprek met RAC1 weten dat hij geen fan is van de Nederlandse trainer. "Hij had niet de persoonlijkheid om het mij rechtstreeks te vertellen. Ik werd gebeld door Josep María Bartomeu (de vorige voorzitter van Barça, red.), die me vertelde dat ik niet in de plannen van de trainer voorkwam."

Later kwam het alsnog tot een onderhoud tussen de twee. Koeman had slecht nieuws voor de spits. "Dat duurde ongeveer veertig seconden, zo ga je niet met elkaar om. Maar toen vertelde hij me alsnog dat ik niet in zijn plannen voorkwam."

Suárez was echter degene die het laatst lachte. De spits werd vorig seizoen landskampioen met Atlético en scoorde zaterdagavond tegen het Barcelona van de geschorste Koeman. "Ik zag dat zij het mentaal zwaar hadden, de beelden spraken voor zich. Dat is pijnlijk, maar op het veld waren ze gewoon mijn rivalen."