Ajax-keeper Pasveer leert dure les in Lissabon: 'In Sittard bleef ik rustig staan'

Ajax-keeper Pasveer leert dure les in Lissabon: 'In Sittard bleef ik rustig staan'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 14:58wo 13-10-2021 om 14:58

Remko Pasveer is mede door het ontbreken van Maarten Stekelenburg en Andre Onana voorlopig de eerste keeper van Ajax. De van Vitesse overgekomen sluitpost viel dit seizoen vooral op met een blunder in het Champions League-duel met Sporting Portugal, waar hij overigens niet te lang bij stil wilde staan.

Pasveer kwam op 15 september onnodig zijn doel uit bij een lange bal en liet zich vervolgens verrassen door Sporting-spits Paulinho. "Pff, op het moment dat het gebeurt, baal je er even zo stevig van. Ik ging naar de bal toe, terwijl dat niet nodig was. Ik kwam in niemandsland terecht, kon niet meer herstellen en zag de bal langs me erin gaan", beschrijft hij in een groot interview met Voetbal International.

De 37-jarige keeper wilde het moment echter meteen vergeten. "Toen het me overkwam, dacht ik: shit, ik had dit of dat beter moeten doen. Maar dat is eigenlijk maar een heel kort fragment. Bij de aftrap parkeer je het alweer, en zit je weer in de wedstrijd."

Volgens Pasveer had zijn blunder te maken met het feit dat hij nog niet zo lang in het team zat en nog moest wennen aan zijn nieuwe collega's. "Het had in mijn ogen vooral met de afstemming met Lisandro Martínez te maken. Die was niet goed, waardoor ik een verkeerde inschatting maakte." Later overkwam Pasveer iets soortgelijks in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. "Maar daar bleef ik rustig in de goede positie staan. Dat was voor mij ook een signaal dat die situatie in Lissabon te maken had met het leren kennen en aanvoelen van elkaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Pasveer ook na de rentree van Onana eerste keeper blijven?

Ja
36%
Nee
64%
(1119 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws