Timber: 'Die jongens houden jou ook in de gaten, dat is leuk om te horen'

Timber: 'Die jongens houden jou ook in de gaten, dat is leuk om te horen'

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 10:18za 16-10-2021 om 10:18

Jurriën Timber geeft zijn ogen goed de kost bij Ajax en het Nederlands elftal. De twintigjarige verdediger vindt dat hij onder meer veel kan leren van Daley Blind wat betreft zijn passing.

"Ik kijk naar hoe hij dat doet. We hebben het er weleens over gehad op wat voor momenten hij die pass geeft, en hoe hij kijkt naar die momenten. Daar is hij heel slim in en ik kan daar ook veel van leren", vertelt Timber aan Ajax TV. "Hij kiest altijd het goede moment om in te spelen of wacht juist net iets langer. Die kleine momentjes doet hij altijd heel slim. Dat probeer je na te doen."

Timber probeert ook van andere verdedigers te leren. "Ik kijk sowieso veel naar verdedigers. Ik praat heel veel met Lisandro Martínez. Ik kijk ook naar Thiago Silva en naar Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt bij het Nederlands elftal. Die jongens houden jou ook in de gaten. Ze geven aan dat je het goed doet. Dat is leuk om te horen."

Timber ziet dat hij nog genoeg heeft te leren, maar is blij met zijn ontwikkeling. Hij neemt het zaterdagavond met Ajax op tegen sc Heerenveen, de club waartegen hij anderhalf jaar geleden debuteerde. "Er is in die tijd veel gebeurd. Ik denk dat heel veel jongens zouden willen staan waar ik nu sta", beseft hij. "Ik geniet er ook wel van."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws