Letsch gaf fout antwoord op vraag over rivaliteit: 'Dat was dom van mij'

Letsch gaf fout antwoord op vraag over rivaliteit: 'Dat was dom van mij'

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 14:21za 16-10-2021 om 14:21

Thomas Letsch heeft zich voor zijn aanstelling bij Vitesse goed ingelezen, maar ging in zijn eerste periode wel bij één vraag de mist in. Hij namelijk geen flauw idee wie de aartsrivaal van Vitesse is.

Dat is NEC, maar Letsch dacht aan een andere club. "Toen ik hier kwam, werden me voor een video-item vier vragen over de club gesteld. Ik wist alles over Herbert Neumann en Theo Bos, maar op de vraag 'Wie is de grootste rivaal?' zat ik er helemaal naast. Ik wist niet wat ik moest antwoorden en heb toen FC Groningen gezegd. Dat was dom van mij. Ik had niet gedacht aan NEC, omdat dat toen in de Eerste Divisie speelde", lacht Letsch in gesprek met De Telegraaf.

Letsch heeft de nodige ervaring met het spelen van Derby's. Als trainer van Austria Wien nam hij het regelmatig op tegen Rapid Wien. "Er was flinke commotie rond de supporters van Rapid, want die hadden op weg naar ons stadion sneeuwballen gegooid op de snelweg en werden vervolgens door de politie weggehouden bij de wedstrijd en vier uur vastgehouden in de kou. Dat soort gekke dingen kunnen gebeuren rondom een derby."

Het is volgens Letsch geen voordeel dat Vitesse weinig Arnhemmers in de selectie heeft. "Ik denk dat het leuk zou zijn om een Nicky Hofs in ons team te hebben. Met Enzo Cornelisse en Daan Huisman hebben we twee jongens in onze selectie die uit Arnhem en omgeving komen en weten wat het inhoudt om tegen NEC te spelen. Enzo is daarmee opgegroeid en ik weet zeker dat hij geen problemen zou hebben om deze wedstrijd te spelen. Hij zou ijskoud zijn. Datzelfde geldt voor Daan."

Zondagochtend verschijnt op VoetbalPrimeur een interview met Youssouf Hersi, die voor zowel NEC als Vitesse speelde.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Poll

Wie gaat er winnen?

NEC
24%
Gelijkspel
14%
Vitesse
62%
(580 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws