Gakpo over voortijdige Oranje-exit: 'Ik voelde me prima en wilde wel blijven'

Gakpo over voortijdige Oranje-exit: 'Ik voelde me prima en wilde wel blijven'

Gepubliceerd: zondag 17 oktober 2021 om 08:48zo 17-10-2021 om 08:48

Cody Gakpo speelde zaterdag weer 88 minuten mee met PSV, nadat hij tijdens de interlandperiode moest afhaken bij het Nederlands elftal. De buitenspeler benadrukt dan ook dat zijn in Letland opgelopen hersenschudding niet heel ernstig was.

Gakpo werd voor het thuisduel met Gibraltar vervangen door Arnaut Danjuma. "Ik wilde graag blijven, maar ik had een flinke klap op mijn hoofd gekregen. Ja, dan zijn er wat protocollen die nageleefd moeten worden, wat de dokters goed hebben gedaan", laat hij weten aan de NOS. "Maar als voetballer wil je gewoon voetballen, ik voelde me wel prima. Ik moet de keuze ook respecteren."

Uiteindelijk kan Gakpo er wel mee leven dat hij de interland van maandagavond gemist heeft. "Ik heb vandaag (zaterdag, red.) kunnen spelen en we weten niet hoe het anders was gelopen. Dus daar ben ik ze uiteindelijk ook wel dankbaar voor en nu gaat het weer goed."

Gakpo mag zich nu opmaken voor een drukke week vol topwedstrijden. Donderdag neemt PSV het in Europees verband op tegen AS Monaco, drie dagen later wacht de Eredivisie-kraker tegen Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws