Burgemeester Bruls wil stevige straffen voor relschoppers: 'Genoeg is genoeg'

Burgemeester Bruls wil stevige straffen voor relschoppers: 'Genoeg is genoeg'

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 19:59wo 20-10-2021 om 19:59

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, wil dat er hard opgetreden wordt tegen de relschoppers die na de wedstrijd NEC - Vitesse de politie aanvielen. Hij pleit voor een levenslang stadion- en omgevingsverbod en denkt ook aan het ontzeggen van de toegang tot het stadion voor een bepaalde groep NEC-aanhangers.

Dat laat de burgemeester woensdag weten aan het begin van een raadsvergadering, waarin wordt teruggeblikt op de wanorde die zondag ontstond. "Genoeg is genoeg", wordt Bruls geciteerd door De Telegraaf. "Het is een schande voor onze stad. Er is een grens gepasseerd."

Na afloop van de Gelderse derby, tussen NEC en Vitesse, vielen tientallen Nijmeegse hooligans de politie aan in het Goffertspark, nabij het stadion van NEC. Naast materiële schade raakten ook politieagenten en politiepaarden gewond.

Bruls denkt ook na over de optie om tijdens de volgende Gelderse derby het uitpubliek te weigeren. De burgemeester wil ook nog een gesprek voeren met NEC, vanwege spandoeken die te zien waren tijdens de wedstrijd. Daarop stond een soldaat afgebeeld die schoot op een in Vitesse-kleding gehuld poppetje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws