Ihattaren spoorloos: Gazzetta dello Sport pakt uit met 'de waarheid'

Ihattaren spoorloos: Gazzetta dello Sport pakt uit met 'de waarheid'

21-10-2021 10:36 Laatste update: 11:35
215

Sampdoria heeft geen flauw idee waar Mohamed Ihattaren uithangt. Dat meldt La Gazzetta dello Sport donderdag. Zelfs de telefoontjes van voorzitter Massimo Ferrero worden genegeerd door de oud-PSV'er, die niet meer terug zou willen naar Italië.

Sampdoria draait slecht in de Serie A, hikt tegen de degradatiezone aan en speelt vrijdagavond een cruciale thuiswedstrijd tegen Spezia. Ihattaren zal niet van de partij zijn - en het lijkt erop dat hij ook nooit meer in actie zal komen voor Sampdoria. De negentienjarige Utrechter keerde vorige week om familiaire redenen terug naar Nederland. Sindsdien heeft de club niets meer van hem vernomen, meldt La Gazzetta dello Sport.

'Verdwenen, letterlijk', schrijft de roze sportkrant, dat in de donderdageditie komt met 'de waarheid' rond Ihattaren. De oud-PSV'er, die 'een spook in Utrecht' wordt genoemd, zou aan begin september met overgewicht - zo'n vijf kilo - zijn aangekomen bij Sampdoria, dat hem huurt van Juventus.

Sampdoria stelde volgens La Gazzetta een herstelplan op, waar Ihattaren zich aanvankelijk aan hield. Op 12 september zat hij negentig minuten op de bank tegen Internazionale (2-2). Ondertussen circuleerden in Nederland verhalen over de frequente reizen van Ihattaren naar Monaco en Milaan, waar hij vrienden bezocht.

Sampdoria liet het allemaal gaan, totdat Ihattaren vorige week het verzoek indiende om terug te keren naar Nederland vanwege privé-omstandigheden. Toen voorzitter Massimo Ferrero deze week in contact probeerde te komen met de Utrechter, ving hij bot: Ihattaren zou de telefoontjes negeren.

Het zorgt voor een problematische situatie: Sampdoria en Ihattaren zouden op elkaar zijn uitgekeken, terwijl Juventus ook verantwoordelijkheid draagt als broodheer. Mocht de negentienjarige spelmaker toch terugkeren naar Genua, dan moet zijn voorbereiding opnieuw beginnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie