Man City heeft weinig last van verrassende nummer 4 en is na half uur al klaar

23-10-2021 20:22
11

Manchester City heeft zaterdag niet diep hoeven gaan in de uitwedstrijd tegen het verrassend sterk presterende Brighton & Hove Albion. The Seagulls begonnen als nummer vier van de Premier League aan het thuisduel met de regerend landskampioen, maar werden voor rust al op een onoverbrugbare 0-3 achterstand gezet.

City speelde midweeks nog een Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge en begon met onder meer Nathan Aké, Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez op de bank. Zij zagen al snel dat het wel goed zou komen in Brighton. Ilkay Gündogan tikte al na een klein kwartier de 0-1 binnen, nadat Joël Veltman en de zijnen tevergeefs appelleerden voor een vermeende overtreding op doelman Robert Sánchez.

Na een half uur spelen viel het duel in een beslissende plooi. Jack Grealish werd na een perfecte counter de diepte in gestuurd en liet de eer aan Phil Foden: 0-2. Drie minuten later was het nogmaals Foden die een gaatje in de korte hoek vond en ook de 0-3 aantekende. Brighton sputterde in de tweede helft nog wat tegen en doelman Ederson moest Pascal Gross en Leandro Trossard van scoren houden.

De Braziliaan werd in de slotfase alsnog gepasseerd: Alexis Mac Allister maakte vanaf de penaltystip de 1-3. Manchester City kon de wedstrijd echter rustig uitspelen, zag invaller Mahrez diep in de extra tijd zelfs nog 1-4 maken en komt weer op twee punten van koploper Chelsea, dat eerder op de zaterdag met 7-0 van Norwich City won. Liverpool kan zich zondag overigens weer op plek twee melden, maar dan moet het wel eerst de kraker tegen Manchester United winnen.