Wolfsburg komt met uitgebreide toelichting op bliksemontslag Van Bommel

Wolfsburg komt met uitgebreide toelichting op bliksemontslag Van Bommel

Gepubliceerd: maandag 25 oktober 2021 om 13:08ma 25-10-2021 om 13:08

Mark van Bommel gaat de boeken in als de trainer van VfL Wolfsburg met de kortste ambtstermijn. Jörg Schmadtke, sportief directeur van de Duitse club, probeert het bliksemontslag maandag te verklaren.

Van Bommel begon de nieuwe Bundesliga-campagne met vier overwinningen, maar de resultaten van de laatste weken waren belabberd: vier nederlagen in de competitie en ook geen succes in de Champions League. Zondag werd Van Bommel de wacht aangezegd en maandag nam de trainer, samen met assistent Kevin Hofland, afscheid van de club.

"In de loop van de dagen en weken zijn we tot deze conclusie gekomen", reageert Schmadtke tegenover Kicker op de breuk met Van Bommel. "We moesten een beslissing nemen. De ploeg maakte zaterdag (0-2 tegen SC Freiburg, red.) een onzekere indruk."

"Uiteindelijk was er geen geloof dat we met Van Bommel het tij op tijd zouden keren. Je kunt zeggen dat het snel is gegaan, maar aan de andere kant kun je er vanuit gaan dat het geen kwestie van dagen of uren is geweest. Deze ontwikkeling was al langer gaande. We hebben vier van de dertien wedstrijden gewonnen. De ideeën waren goed, maar de uitvoering niet."

Schmadtke noemt het ontslag van Van Bommel 'een nederlaag voor iedereen'. "Omdat ook ik andere dingen had verwacht van de samenwerking. Dit is een verdrietig moment en geen fijne situatie voor mij, want het is ook de bevestiging dat je een fout hebt gemaakt."

Ibrahim Afellay zei zondagavond bij Studio Voetbal dat Van Bommel bij PSV al moeite had om zijn filosofie over te brengen. Schmadtke: "Ik denk dat Van Bommel een duidelijk spelidee in zijn hoofd heeft en dat elke training probeert uit te voeren. Maar om redenen die ik niet in detail wil toelichten, is het niet overgeslagen op de spelers en het publiek."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws