'Als Van Bommel hier de juiste conclusies uit trekt, wordt hij alleen maar beter'

'Als Van Bommel hier de juiste conclusies uit trekt, wordt hij alleen maar beter'

Gepubliceerd: woensdag 27 oktober 2021 om 15:40wo 27-10-2021 om 15:40

Huub Stevens heeft het ontslag van Mark van Bommel niet zien aankomen. VfL Wolfsburg besloot zondag de samenwerking met de nieuwe trainer te verbreken.

Stevens, die het Duitse voetbal op zijn duimpje kent, reageert verrast. "Ook omdat ik Schmadtke (directeur Wolfsburg, red.) ken. Die ontslaat een trainer normaal gesproken niet zo snel", zegt hi tegen De Limburger. "Ik vind het wel interessant dat iedereen nu alweer klaarstaat met een mening, terwijl men niet eens weet wat er precies is gebeurd."

Van Bommel verdient wat krediet, vindt Stevens. "Het was niet makkelijk voor Mark om in te stappen. Probeer daar maar eens een tweede jaar aan vast te knopen, dat is niet makkelijk", verwijst hij naar het successeizoen van Wolfsburg onder Oliver Glasner, die de Bundesliga-club voor het eerst sinds 2016 naar de Champions League leidde.

"Daar zal hij ook weer van leren", zegt Stevens over Van Bommel. "Van ieder ontslag leer je als trainer, dat heb ik ook gedaan. Als Mark hier de juiste conclusies uit trekt, wordt hij alleen maar beter."

Wolfsburg begon onder leiding van Van Bommel - na een dramatische voorbereiding - furieus aan het nieuwe Bundesliga-seizoen. Op vier overwinningen volgden echter één gelijkspel en vier nederlagen. Het kansloze verlies tegen SC Freiburg (0-2) was de druppel voor de clubleiding, die al langer ontevreden bleek te zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws