Onderzoek naar veelbesproken 'Brainfart Aidshoven'-spandoek geopend

Onderzoek naar veelbesproken 'Brainfart Aidshoven'-spandoek geopend

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 17:03do 28-10-2021 om 17:03

De aanklager betaald voetbal van de KNVB gaat onderzoek doen naar het veelbesproken megaspandoek dat zondag tijdens Ajax-PSV is ontrold. Op de tribunes van de Ajax-aanhang werd een doek ontrold met de tekst 'Brainfart Aidshoven', als verwijzing naar de Eindhovense sponsornaam Brainport Eindhoven.

Het doek is na de wedstrijd al veelvuldig onderwerp van gesprek geweest. Ajax-directeur Edwin van der Sar bood zijn excuses aan, trainer Erik ten Hag was er ook niet gelukkig mee en de club – die de conceptversie van het doek vooraf inzag, maar niet op de hoogte was van de definitieve versie – kondigde een gesprek met de makers aan.

Mogelijk volgt er ook een sanctie: volgens het ANP gaat de aanklager betaald voetbal zich over het incident buigen. Welke gevolgen dit onderzoek precies kan hebben, moet nog blijken, maar een 'schikkingsvoorstel' lijkt de meest aannemelijke optie.

Ajax won zondag met liefst 5-0 van achtervolger PSV. Beide teams komen niet in actie tijdens deze KNVB Beker-midweek en hervatten zaterdag de Eredivisie: PSV ontvangt FC Twente, Ajax reist af naar Heracles Almelo.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws