De Mos probeert PSV-trainer Schmidt te volgen: 'Maar ik begrijp het niet'

De Mos probeert PSV-trainer Schmidt te volgen: 'Maar ik begrijp het niet'

01-11-2021 13:38 Laatste update: 13:39
49

Aad de Mos begrijpt niet waarom Jordan Teze dit seizoen vaak op de bank zit bij PSV. De rechtsback kreeg zaterdag een kans tegen FC Twente (5-2) en stelde allerminst teleur.

Teze leverde een assist en vormde aan de rechterkant een gevaarlijke tandem met Yorbe Vertessen. Toch moet de 22-jarige verdediger het dit seizoen vaak doen met een reserverol, omdat trainer Roger Schmidt een lichte voorkeur heeft voor Phillipp Mwene.

Voor De Mos is het duidelijk dat Teze meer in zijn mars heeft dat Mwene. "Met alle respect, Mwene heeft bij Mainz gespeeld. Dat is geen topclub. En Teze is een speler uit de eigen jeugd, die het vorig seizoen fantastisch heeft gedaan als centrale verdediger", zegt hij in een video-item van het Eindhovens Dagblad. Dat Teze geen vaste basisspeler is, verbaast De Mos dan ook 'nog steeds'. "Ik begrijp die beslissing niet."

Schmidt moet ook Armando Obispo en Vertessen meer kansen geven, vindt De Mos. Tegelijkertijd pleit hij voor verandering op het middenveld. Olivier Boscagli, Ibrahim Sangaré en Marco van Ginkel konden hem zaterdag niet bekoren. "Er is geen evenwicht en geen samenwerking. Tegen Twente kwam het middenveld héél veel tekort."