Eredivisie-flops: drie spelers van FC Utrecht, PEC-duo en één Ajacied

Eredivisie-flops: drie spelers van FC Utrecht, PEC-duo en één Ajacied

08-11-2021 11:00 Laatste update: 11:20
60

Eredivisie-speelronde 12 zit erop. Niet een van de topclubs, maar FC Utrecht levert deze keer de meeste spelers af aan VoetbalPrimeur voor de wekelijkse floplijst. We beginnen bij Willem ll en PEC Zwolle.

Emil Bergström (Willem ll): Een dramatisch weekend voor alle Willem ll'ers, maar vooral voor het verantwoordelijke verdedigingsduo. Het duo Bergström-Jenssen bleek een slechte match zoals je die steeds vaker ziet bij First Dates. Onhandig en je voelt al snel dat het hem niet wordt.

Mustafa Saymak (PEC Zwolle): Saymak hield het tegen Cambuur een klein uur vol. Hij liep boos het veld af, maar moet vooral boos op zichzelf zijn. Saymak oogde gefrustreerd en solliciteerde naar een rode kaart.

Rico Strieder (PEC Zwolle): Hoe zuur het ook is, de supporters van PEC riepen massaal om een wissel voor Strieder. Eén van de spelers die tegen Cambuur door de ondergrens zakte.

Ulrik Jenssen (Willem ll): Jenssen bood na afloop van de wedstrijd tegen Sparta zijn excuus aan aan het Willem ll-publiek. Hij zal niet lekker geslapen hebben. De beschrijving bij Bergström is ook op Jenssen van toepassing.

Markus Schubert (Vitesse): Een blunder van jewelste van Schubert zoals we die doorgaans alleen in het amateurvoetbal zien. Het lijkt erop dat er meer aan de hand is bij Schubert, die de laatste weken bijzonder wisselvallig keept en onrustig oogt.

Willem Janssen (FC Utrecht): De slechtste op het veld bij FC Utrecht. Hij leidde in de openingsfase de 1-0 voor Vitesse in door zo in te leveren bij Frederiksen. Moet Janssen plaatsmaken als Van der Hoorn en St. Jago beschikbaar zijn? Zijn dagen beginnen langzaam te tellen.

Benaissa Benamar (FC Utrecht): Krijgt de kans bij FC Utrecht, maar grijpt die vooralsnog niet. Benamar laat nog niet zien waarom de club hem gehaald heeft en was tegen Vitesse een van de minderen.

Bart Ramselaar (FC Utrecht): Je verwacht dat de sterkhouders de boel op sleeptouw nemen als het niet loopt, maar dat gebeurde tegen Vitesse niet. Ramselaar is een van de spelers die kritisch naar zichzelf moet kijken.

Mohamed Daramy (Ajax): Als invaller in de floplijst terecht komen, dan heb je het niet best gedaan. Ten Hag bracht Daramy voor het extra gevaar, maar hij verloor de ene na de andere bal en bracht Go Ahead niet aan het wankelen.