'Voor Drommel wat minder, maar prettig voor mij na mindere periode'

'Voor Drommel wat minder, maar prettig voor mij na mindere periode'

09-11-2021 18:36
17

Jasper Cillessen is blij dat hij weer deel uitmaakt van de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach riep de 32-jarige doelman van Valencia op als vervanger van Joël Drommel.

Cillessen haakte in aanloop naar het EK af bij Oranje met een coronabesmetting. Vervolgens kreeg de oud-keeper van NEC, Ajax en FC Barcelona ook nog te maken met een blessure, waarna hij niet werd opgeroepen voor de interlandperiodes in september en oktober.

"Ik ben blij om terug te zijn. Het heeft even geduurd, maar gelukkig zijn we er weer", zegt Cillessen tegen OnsOranje. "Het was een verrassing voor mij dat ik gisteren (maandag, red.) gebeld werd, maar dat maakt het niet minder leuk. Het is voor Joël wat minder, maar voor mij wel prettig na een mindere periode. Het seizoen begon wat minder door een kleine blessure. Nu speel ik gelukkig weer en gaat het weer de goede kant op. Laten we hopen dat ik deze lijn kan doortrekken."

Van Gaal vertelde tijdens de persconferentie dat Cillessen werd gepasseerd vanwege een gebrek aan wedstrijdritme, maar dat hij hem 'veel kwaliteiten toedicht'. "Ik denk dat Jasper Cillessen boven Drommel zit. Wij hebben met hem gesproken en hem uitgelegd dat hij nummer drie is op dit moment", zei de bondscoach.