'Bayern grijpt keihard in: quarantainegevolgen voor ongevaccineerde spelers'

'Bayern grijpt keihard in: quarantainegevolgen voor ongevaccineerde spelers'

21-11-2021 07:07 Laatste update: 09:04
280

Bayern München heeft de vijf ongevaccineerde spelers in de selectie een duidelijk signaal afgegeven. Wanneer een van allen in quarantaine moet, hoeft diegene niet op zijn salaris te rekenen.

Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting en Mickaël Cuisance zijn de Bayern-spelers die zich niet hebben laten vaccineren. Dat is tegen het zere been van Der Rekordmeister aan, weet BILD. De Duitse krant meldt dat het vijftal zich donderdag op kantoor moest melden om de situatie te bespreken. Aldaar kregen ze te horen dat ze niet verplicht worden zich te laten vaccineren, maar dat de club het recht heeft om het salaris in te houden ten tijde van een quarantaineplicht.

Kimmich miste het uitduel met Augsburg door een coronabesmetting, waardoor hij al een flink zakcentje misloopt. De Duitse middenvelder strijkt twintig miljoen per jaar op in Beieren. Per quarantaine-week loopt hij dus 384.000 euro mis. Als de international twee weken binnen moet zitten, kost het hem 768.000 euro.

Een tweedeling dreigt in de Bayern-selectie. Het clubbestuur overweegt om de ongevaccineerde spelers niet meer mee te laten trainen. Dit leidde tijdens het gesprek op kantoor tot onbegrip bij het vijftal, al zouden de gevaccineerden achter het clubbestuur staan.