Vinícius 'knokt zich terug' bij PSV: 'We hebben hem hier vaak uitgelachen'

Vinícius 'knokt zich terug' bij PSV: 'We hebben hem hier vaak uitgelachen'

22-11-2021 07:01 Laatste update: 07:05
19

Carlos Vinícius maakte indruk met zijn spel tegen Vitesse. Door de langdurige blessure van Eran Zahavi is de Braziliaan eerste keus in de punt van de aanval bij PSV. Rafael van der Vaart heeft genoten van de aanvalsleider.

"Ik vond het echt leuk om te zien", steekt de 109-voudig international van wal bij het NOS-programma Studio Voetbal. "We hebben hem uitgelachen, maar ik denk dat ze er nog heel veel plezier aan gaan beleven", vervolgt hij. De van Benfica gehuurde spits kwam pas laat in de zomerse transferperiode naar Eindhoven. Na een stroef begin lijkt hij zijn draai in het elftal steeds meer te vinden. "Hij is zich nu écht aan het terugknokken", aldus Van der Vaart.

Pierre van Hooijdonk onderschrijft de mening van de oud-Ajacied, al moest hij voor aanvang van de wedstrijd even slikken. "Toen ik de opstelling zag, dacht ik wel: Poeh, dit is wel een heel ander PSV dan tijdens die Champions League-duels begin dit seizoen", erkent de analist. "Maar ik vond het goed en écht leuk om te zien, met name Ritsu Doan, Mauro Júnior en Mario Götze. Die willen veel en kort combineren. De goals waren geweldig en het aanvalsspel was heel goed, met Vinícius inderdaad als aanspeelpunt", aldus Van Hooijdonk, die Ibrahim Sangaré 'geweldig' vond.

Ibrahim Afellay nuanceert de analyses van zijn collega's, die volgens hem te snel conclusies aan het spel en de 2-0 zege verbinden. "De eerste helft was genieten. Maar één zwaluw maakt nog een zomer." De Eindhovenaren blijven door de overwinning op de Arnhemmers in puntenaantal gelijk met Ajax. Nummer drie Feyenoord volgt met twee punten achterstand. De Rotterdammers hebben nog een wedstrijd tegoed.