Babel 'teleurgesteld' in Afellay: 'Hij wil punten scoren in de analistenwereld'

Babel 'teleurgesteld' in Afellay: 'Hij wil punten scoren in de analistenwereld'

24-11-2021 09:50 Laatste update: 09:52
162

Ryan Babel heeft in een interview met The Guardian tekst en uitleg gegeven over zijn sneer aan het adres van Ibrahim Afellay. De analist van de NOS wil 'punten scoren', vindt de aanvaller van Galatasaray.

Babel lanceert komende vrijdag zijn autobiografie. Niet als boek, maar als rapalbum met acht nummers. "Ik wilde iets heel anders doen, iets creatiefs en iets wat nog niet eerder was gedaan", vertelt de 69-voudig international van het Nederlands elftal aan The Guardian.

Eén van de uitgebrachte nummers zorgde voor reuring: in 'Open Letter' rapt Babel over Afellay. "Bro, ik ken je niet van Barça, misschien meer van PSV. Oh nu ben je analist: hmmm, zozo. Hoorde in de wandelgangen: je bent broke, bro", rapte Babel. NOS-analist Afellay was 'verbaasd' door de teksten van zijn oud-teamgenoot, die hij jarenlang meemaakte bij het Nederlands elftal.

"In de tweede helft van het nummer geef ik mijn mening over de journalistiek in Nederland en de situatie met een oude collega die journalist is geworden (Afellay, red.)", vertelt Babel, die stelt dat hij voor een deel verkeerd is begrepen.

"Mensen in Nederland beschouwden het als een diss-track, maar het was meer een uiting van mijn teleurstelling in deze persoon. We waren zo lang teamgenoten en nu is hij veranderd in een expert die, naar mijn mening, punten probeert te scoren om zich te profileren in de analistenwereld."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie