Meesterscout De Visser (87): Ten Hag zal bij menig topclub op de tong liggen

Meesterscout De Visser (87): "Ten Hag zal bij menig topclub op de tong liggen"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 12:24wo 24-11-2021 om 12:24

Piet de Visser is bijzonder te spreken over Erik ten Hag. De trainer van Ajax is geschikt voor de absolute wereldtop, denkt de 87-jarige meesterscout in het Algemeen Dagblad.

Ten Hag wordt de laatste dagen in verband gebracht met Manchester United en dat komt niet uit de lucht vallen. "Ten Hag zal bij menig topclub op de tong liggen", weet De Visser, die nog altijd werkzaam is voor Chelsea. "Grote clubbazen willen de beste zijn en kijken vooral naar resultaten. Dan heb je ook nog eigenaren die dat met mooi voetbal willen doen. Ten Hag toont beide en daar heeft hij enorm mee gescoord in het buitenland.''

Voor Ten Hag is het essentieel geweest dat Ajax goed presteert in de Champions League. Zo verloren de Amsterdammers, die woensdagavond op bezoek gaan bij Besiktas, slechts één van de laatste vijftien uitwedstrijden. De Visser: "In Engeland praat iedereen over het Ajax in de Champions League en niet in de Eredivisie. Wat Ajax Europees laat zien, met dank ook aan aankopen van directeur Marc Overmars, is ongekend."

"Ik heb weinig twijfels bij Ten Hag. Dat komt ook doordat trainers in mijn ogen een beetje maniakaal moeten zijn. Hij heeft dat ook. Die gedrevenheid, het continu eisen van verbetering en het wijzen naar mindere momenten als Dortmund met 4-0 wordt verslagen. Zo houdt hij spelers met beide benen op de grond. Ik heb vaak gezien dat spelers niet werden gecorrigeerd en daardoor minder gingen presteren. Je moet daarin ook niet doorslaan zoals bij Antonio Conte, want dan krijgt je werkwijze een houdbaarheid. Ook dat heeft Ten Hag dondersgoed in de gaten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws