'Politie moet boze Emery en Xavi uit elkaar houden': Ik voel geen respect

'Politie moet boze Emery en Xavi uit elkaar houden': "Ik voel geen respect"

28-11-2021 07:32
119

De gemoederen liepen zaterdagavond hoog op na de 1-3 zege van FC Barcelona bij Villarreal in de Primera División. Trainer Unai Emery van de thuisploeg hekelt de beslissingen van de arbitrage en zou een woordenwisseling hebben gehad met collega Xavi.

De politie moest de beide kampen zelfs uit elkaar houden toen ze op weg waren naar de kleedkamer, meldt Movistar. "Ik begrijp zijn woede niet", reageert Xavi. "Dit is onderdeel van het voetbal. Er was wat spanning, maar we hebben elkaar uiteindelijk de hand geschud. We willen allemaal winnen." Ook Emery sprak sussende woorden: "Ik waardeer Xavi zeer."

Volgens Marca ging het er direct na het laatste fluitsignaal niet vriendelijk aan toe. Emery riep naar de bank van de Catalanen: "Como siempre, os lo regalan, os lo regalan", oftewel 'zoals altijd geven ze het aan jullie, ze geven het aan jullie'. De Villarreal-coach doelde daarmee op een aantal curieuze beslissingen in het Estadio de la Cerámica.

Zo vindt Emery dat Villarreal een penalty had moeten krijgen, nadat Gerard Piqué in de openingsfase hands maakte na een schot van Arnaut Danjuma. "Vandaag was er iets dat impact had op de wedstrijd en waar wij geen hand in hadden. Ik begrijp niet dat het geen penalty was. Misschien dat de scheidsrechter het niet zag, maar waarom doet de VAR niets? De bal gaat naar het doel en Piqué steekt zijn hand op, dus voorkomt hij een treffer."

Ook Raúl Albiol kreeg geen strafschop, nadat hij een klein halfuur voor tijd werd vastgehouden door Eric García. Aan de andere kant ging de bal in de slotfase wél op de stip. "Het was niet rechtvaardig, ik voel geen respect", baalt Emery.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie