Ten Hag spreekt zich uit over meespelen Berghuis in Klassieker tegen Feyenoord

Ten Hag spreekt zich uit over meespelen Berghuis in Klassieker tegen Feyenoord

Gepubliceerd: zaterdag 4 december 2021 om 09:46za 04-12-2021 om 09:46

Ajax-trainer Erik ten Hag overweegt niet om Steven Berghuis thuis te laten voor de beladen Klassieker tegen Feyenoord op 19 december. De 29-jarige Oranje-international maakte afgelopen zomer de gevoelige overstap van Rotterdam naar Amsterdam.

"Natuurlijk gaat Berghuis mee als daar publiek bij is", reageert Ten Hag tegenover Voetbal International. "Kom op, waarom zouden we dat niet doen? Bang? Als zijn veiligheid niet gewaarborgd kan worden, moeten we helemaal niet gaan", laat de oefenmeester aan duidelijkheid niets te wensen over.

Volgens Ten Hag zijn er 'strategieën om je tegen vijandigheid te wapenen'. "Het is Feyenoord-Ajax, dus het is ook op heel Ajax gericht. Het gaat erom hoe wij daar als team, en Steven zelf, mee omgaan. Ik denk dat iedereen hier blij is met hem. En hij zelf ook. Hij heeft het ongelofelijk naar zijn zin, ook vanwege de manier waarop wij voetballen. Hij speelt ook in een rol die hem heel erg ligt. Ik zie hem groeien en denk dat er nog rek in zit."

Ten Hag en Ajax kijken ernaar uit om zich te meten met Feyenoord, dat slechts één verliespunt minder heeft in de Eredivisie. "Ik had wel verwacht dat Feyenoord ons tot nu toe kon bijbenen. Ik vind dat de technisch directeur van Feyenoord een heel goede selectie heeft samengesteld voor een goede trainer. Dan krijg je dit. Ook PSV heeft een mooie selectie staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws