Sparta-situatie viel niet meer te redden: 'Niemand is groter dan de club'

Sparta-situatie viel niet meer te redden: 'Niemand is groter dan de club'

07-12-2021 17:08
21

Manfred Laros, algemeen directeur van Sparta Rotterdam, verwacht dat Henk Fraser aanblijft als trainer. De oefenmeester staat voor een dilemma, nu zijn compagnon Henk van Stee de laan uit is gestuurd door de club uit Spangen.

Fraser kwam drieënhalf jaar geleden via Van Stee bij Sparta en de twee groeiden uit tot goede collega's. Desondanks denkt Laros niet dat Fraser loyaal is aan Van Stee en ook vertrekt. "Wij hebben met Fraser gesproken en daaruit mogen wij de verwachting hebben dat we er met elkaar voor gaan zorgen dat Sparta in de Eredivisie blijft", zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

"We weten dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Het is zaak dat we snel met elkaar om tafel gaan om vervolgens de juiste versterkingen te halen in de winterstop", vervolgt de algemeen directeur. Laros krijgt bijval van Sparta-voorzitter Leo Ruijs. "Henk is teleurgesteld, maar Henk is ook een professional. Ik ga er niet vanuit dat hij stopt. Ik weet ook dat Henk van Stee tegen Henk Fraser heeft gezegd: jij gaat er gewoon voor. Dan ga ik er vanuit dat Henk Fraser dat doet."

Breken met Van Stee
Ruijs stelt dat Laros en Van Stee lange tijd op gespannen voet leefden en dat hun band niet meer te redden was. "Ik ben er heel lang in geslaagd om de twee karakters, die meer op elkaar lijken dan menigeen denkt, bij elkaar te houden. Maar op een gegeven moment ontstaat er een situatie waarbij je je moet afvragen of dat nog wel lukt. Niemand is groter dan de club. Ik niet, Manfred niet en Henk (Van Stee, red.) niet. Ik denk dat ik er best veel tijd in heb gestoken. Tuurlijk praat Henk met de pers en komt hij in de media, maar op een gegeven moment was de communicatie in de pers wat minder herkenbaar voor een ieder. Dan ontstaat er irritatie."

De dicussies ontstonden omdat er omdat er in de media over beleidszaken gesproken werd. Laros stoorde zich aan het feit dat Van Stee openlijk bedragen noemde. "Ik vind dat je dit soort zaken intern met elkaar moet bediscussiëren. Dat hebben we ook veel gedaan, maar de afgelopen maanden is dat wat anders gelopen", aldus Laros.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie