Verdeeldheid bij ESPN over Ten Hag en Tagliafico: 'Heel mooie zet, vind ik'

Verdeeldheid bij ESPN over Ten Hag en Tagliafico: 'Heel mooie zet, vind ik'

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 08:05wo 08-12-2021 om 08:05

De keuze van Erik ten Hag om Nicolás Tagliafico in te laten vallen tegen Sporting Portugal en meteen de aanvoerdersband te geven, zorgt voor verdeeldheid bij ESPN. Kees Luijckx vond het 'sterk' van de Ajax-trainer, Marciano Vink zet er vraagtekens bij.

Ten Hag gaf een aantal bankzitters de kans in laatste Champions League-groepsduel, maar hield Tagliafico aanvankelijk op de bank. Luijckx dácht dat de reserverol van de Argentijnse linksback te maken had met zijn kritische NOS-interview. "De trainer wil hem een hak zetten, dacht ik", deelt de oud-verdediger zijn gedachtengang in het ESPN-programma Voetbalpraat.

"Maar uiteindelijk mocht Tagliafico in de rust invallen en droeg hij ook meteen de aanvoerdersband. Ja, ik vind dat een heel mooie zet van de trainer", aldus Luijckx. "Hij gaf daarmee een signaal af aan de groep: je mag best wat zeggen, ik neem het je niet kwalijk. Heel sterk."

Vink denkt er het zijne van. "Tagliafico heeft zoveel voor de club betekend. Als je hem in de etalage kan zetten voor een transfer of wil bedanken voor bewezen diensten, dan had ik het mooi gevonden als hij in deze wedstrijd was begonnen. Jij (kijkt naar Luijckx, red.) noemt die aanvoerdersband mooi... Het is misschien mijn verdorven geest, maar zet Tagliafico er gewoon vanaf de eerste minuut in.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Tagliafico had een basisplaats verdiend

Eens
79%
Oneens
21%
(878 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws