Champions League-rapport Ajax: hoge cijfers, twee absolute uitblinkers

Champions League-rapport Ajax: hoge cijfers, twee absolute uitblinkers

Gepubliceerd: woensdag 8 december 2021 om 14:45wo 08-12-2021 om 14:45

Achttien punten, twintig goals voor en slechts vijf tegen: de manier waarop Ajax zich in de groepsfase van de Champions League aan Europa heeft gepresenteerd, grenst aan perfectie. Welke spelers waren het meest perfect? Dit is het rapport van de Amsterdammers.

Als eerste Nederlandse en negende Europese club won Ajax alle zes de groepswedstrijden in de Champions League. Sporting Portugal (1-5 en 4-1), Borussia Dortmund (4-0 en 1-3) en Besiktas (1-2 en 2-0) werden bij vlagen gekleineerd door de ontketende ploeg van Erik ten Hag.

Ten Hag deed een beroep op twintig verschillende spelers, waarvan er zeventien een beoordeling kregen. Het rapport bevat alleen Ajacieden die minimaal de helft van de wedstrijden speelden, waardoor Andre Onana, Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico, David Neres, Mohamed Daramy, Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Mohammed Kudus afvallen.

Twee aanvallers drukten hun stempel op de Champions League-groepsfase: Sébastien Haller en Antony. De Braziliaan scoort met een gemiddeld rapportcijfer van 8,3 het hoogst en blijft daarmee zijn trefzekere ploeggenoot (8,1) nipt voor. Het hoogste cijfer is wel voor Haller: na zijn historische vierklapper tegen Sporting kreeg hij een 10. Jurriën Timber completeert het podium met een 7,4.

Opvallend - maar niet geheel onlogisch - is dat Ajax niet lager dan een 6,4 scoort. Dat gemiddelde is voor Davy Klaassen, die drie keer goed inviel, maar een onvoldoende keeg na zijn enige basisplaats (thuis tegen Besiktas). Tot slot mag het werk van Ten Hag niet onbenoemd blijven: de succestrainer kan trots zijn op zijn 7,7.

Bekijk hieronder alle Ajax-gemiddelden:

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws