Feyenoord-zege zegt Slot niets: 'Je kunt niet zeggen dat het een sterk elftal is'

Feyenoord-zege zegt Slot niets: 'Je kunt niet zeggen dat het een sterk elftal is'

10-12-2021 09:23
49

Arne Slot hecht weinig waarde aan de overwinning van Feyenoord op Maccabi Haifa. De B-keus van de Rotterdammers won met 2-1, maar de oefenmeester had ook gezien welke spelers de Israëliërs opstelden.

Slot kon weinig met een wedstrijd als die van donderdagavond in De Kuip. "Je kunt niet zeggen dat zij vanavond met een ongelofelijk sterk elftal aan de aftrap stonden", zei hij op de persconferentie na afloop, opgetekend door RTV Rijnmond. "Ik wil graag benadrukken dat Maccabi Haifa, als ze met hun beste elf spelen, best een aardige ploeg heeft. "

Complimenten zijn er derhalve alleen voor de jeugdopleiding. "Trots vind ik dus een beetje een groot woord. Maar ik vind het wel mooi dat we gewonnen hebben, zeker als je in ogenschouw neemt dat we in de laatste fase met acht zelfopgeleide jongens op het veld staan. Ik denk dat de mensen die in de jeugdopleiding werken op een avond als deze wel trots mogen zijn."

Komende zondag speelt Feyenoord tegen FC Groningen en dan doet Slot weer een beroep op zijn vaste basiself. Of Gernot Trauner en Orkun Kökcü daarbij horen, valt nog te bezien. "Ik hoop dat ze morgen op de training gedeeltes aansluiten en verwacht dat ook wel een beetje, maar je kunt het blessureverloop van een speler nooit helemaal voorspellen."