Hamer: 'Gio deed het geweldig, maar persoonlijk heb ik weinig aan hem gehad'

Hamer: 'Gio deed het geweldig, maar persoonlijk heb ik weinig aan hem gehad'

14-12-2021 07:19
31

Gustavo Hamer maakte het kampioensjaar van Feyenoord mee als jonkie. De inmiddels voor Coventry City uitkomende middenvelder prijst de inbreng van routinier Dirk Kuyt, die volgens Hamer groter is geweest dan die van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Hamer maakte in april 2017 zijn debuut tegen Ajax en viel daarna ook nog in tegen Go Ahead Eagles en zat op de bank tijdens de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo, waarin Kuyt afzwaaide met een hattrick. "Dirk maakte ons kampioen, voor mijn gevoel", aldus Hamer in gesprek met Voetbal International. "Voor Feyenoord heeft Van Bronckhorst het geweldig gedaan, maar ik heb persoonlijk heel weinig aan hem gehad. Gold ook voor de andere jonge spelers. Ik had meer aan Kuyt. Hij hield de groep dat seizoen echt bij elkaar, was de verbinder, de motivator."

De geboren Braziliaan vertrok na dat seizoen op huurbasis naar FC Dordrecht en maakte vervolgens een definitieve transfer naar PEC Zwolle. Zijn Feyenoord-tijd eindigde daarmee abrupt. "Technisch directeur Martin van Geel wilde me nog een keer verhuren, maar ik zag meer in een transfer naar PEC. Als jij tekent bij Zwolle, hoef je zolang ik hier zit nooit meer terug te komen, zei Van Geel. Ik bleef bij mijn keuze. Lullig afscheid dus, maar zo kan het gaan in het voetbal."

Hamer is inmiddels aan zijn tweede seizoen in Coventry bezig. In augustus sprak hij al uitgebreid met VoetbalPrimeur over zijn belevenissen in het Championship.