Teleurstelling heerst bij Feyenoord: 'Dat zou tegen Ajax toch wel moeten lukken'

Teleurstelling heerst bij Feyenoord: 'Dat zou tegen Ajax toch wel moeten lukken'

16-12-2021 09:16
52

Feyenoord heeft drie volle dagen de tijd om mentaal te herstellen van de bekeruitschakeling, voor de Klassieker op het programma staat. Bij Jens Toornstra zit de teleurstelling diep. 

"Ongeloof? Nee, vooral teleurstelling", steekt Toornstra van wal in gesprek met Feyenoord TV. "Ik denk dat hun keeper (Lars Unnerstall, red.) veel heeft tegengehouden", erkent de middenvelder met enig gevoel voor understatement. "Als je tot de tachtigste minuut voorstaat mag je het in elk geval niet zo ver laten komen. Het is wat het is, we nu moeten snel de rug rechten. Zondag komt er een hele belangrijjke wedstrijd aan", doelt de Feyenoord-captain op de Klassieker.

Tijdens de Klassieker kan Feyenoord geen beroep doen op de aanhang. Wat Toornstra in een lege Kuip verwacht? "Dat is een goede. Onze supporters kunnen ons naar een hoger niveau tillen door het enthousiasme", weet hij. "Dat missen we nu, dus dat moeten we uit onszelf halen. Maar als je tegen een tegenstander als Ajax speelt, zou dat ook wel moeten lukken."

Aanstaande zondag staat de eerste Klassieker tussen Feyenoord en Ajax van dit seizoen op het programma. Ajax heeft tegen BVV Barendrecht krachten kunnen sparen en beschikt over een vrijwel geheel fitte selectie. De Rotterdammers moeten het wellicht stellen zonder Gernot Trauner. Slot liet weten dat de centrumverdediger een 'groot vraagteken' is.