Raiola: 'Mans genoeg om te zeggen dat Brobbey het beste terug kan naar Ajax'

Raiola: 'Mans genoeg om te zeggen dat Brobbey het beste terug kan naar Ajax'

19-12-2021 12:13 Laatste update: 12:17
81

Mino Raiola geeft toe dat de transfer van zijn cliënt Brian Brobbey naar RB Leipzig minder gunstig uitpakt dan verwacht. De spits wilde vorig seizoen zijn contract niet verlengen en vertrok naar Die Roten Bullen, waar hij echter nog niet veel aan spelen toe is gekomen: nu lonkt juist een terugkeer naar Amsterdam.

Ajax wilde langer door met Brobbey maar volgens Raiola sprak er te weinig 'vertrouwen' uit de aanbieding van de club. De zaakwaarnemer erkent in gesprek met NRC dat ook het financiële aspect meespeelde. "Als de ene club 100 biedt en de andere 1.000, waar spreekt dan meer vertrouwen uit? En hij liep daar al vanaf zijn achtste. Hoe kan het dat Ajax pas bij hem aanklopt als hij bijna uit zijn contract loopt?"

Raiola ontkent echter dat hij Brobbey naar de uitgang van de Johan Cruijff Arena heeft gedirigeerd. "Mijn spelers maken zelf hun keuzes. Ik schets het eerlijke verhaal. Ik zeg: dit betekent een keuze voor Ajax. Dit zijn de mogelijkheden daar, en daar, en daar." Dat de spits te vroeg naar het buitenland is vertrokken, vindt hij achteraf te makkelijk om te concluderen. "Dat wist je niet van tevoren. Kijk naar Jude Bellingham, het grootste talent van Engeland, die nu bij Borussia Dortmund speelt. Net als Haaland. Jong vertrekken is niet per definitie slecht."

De Italiaanse Haarlemmer leeft echter mee met Brobbey. "Natuurlijk voel ik me verantwoordelijk voor zijn situatie, zoals ik ook mans genoeg ben om te zeggen dat ik vind dat hij nu het beste terug kan gaan naar Ajax. Maar de club draagt zelf ook verantwoordelijkheid voor zijn vertrek."