VP's Elftal van de Week: drie linksbacks en toch nog drie Klassieker-spelers

VP's Elftal van de Week: drie linksbacks en toch nog drie Klassieker-spelers

20-12-2021 10:00 Laatste update: 10:07
29

En toen waren we officieel halverwege het seizoen 2021/2022. Uiteraard zetten we ook na de zeventiende speelronde elf uitblinkers in het zonnetje, met drie linksbacks én drie afgevaardigden uit een verder bitter tegenvallende Klassieker: Ajax is zelfs de hofleverancier, samen met Sparta en Heracles Almelo.

Peter Leeuwenburgh (FC Groningen)
Ook met vier tegendoelpunten kun je de beste keeper van de week worden. Zonder Leeuwenburgh had FC Groningen namelijk het dubbele om de oren gekregen tegen Heracles Almelo. De in Zuid-Afrika opgepikte sluitpost heeft nog niet al zijn criticasters overtuigd, maar was in Erve Asito prima op dreef.

George Cox (Fortuna Sittard)
Het was passen en meten met alle linksbacks die zich dit weekend hebben onderscheiden. We beginnen met Cox, die Fortuna Sittard hoogstpersoonlijk aan een verdienstelijk punt tegen FC Utrecht hielp. Zijn assist op Zian Flemming met zijn mindere rechterbeen was afgemeten, zijn rake vrije trap was al helemaal een plaatje: en juichen à la FIFA21 om het helemaal af te maken.

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Tijd voor een Klassieker-tweeluik, met twee centrale verdedigers die bij afwezigheid van een ander hun kans grepen. Geertruida verving zijn uitblinkende ploeggenoot Gernot Trauner en deed dat met verve. Erkend goalgetter Sébastien Haller had weinig te vertellen tegen zijn directe tegenstander.

Perr Schuurs (Ajax)
Bij de tegenstander kwam er door de afwezigheid van Noussair Mazraoui en het doorschuiven van Jurriën Timber een plekje vrij voor Schuurs. Ook de Limburger slaagde met vlag en wimpel voor zijn examen. Met provinciegenoot Bryan Linssen werd ook de tweede Eredivisie-topscorer onschadelijk gemaakt.

Mica Pinto (Sparta)
De naam van Pinto haalt eigenlijk alleen de headlines als er weer eens een rode kaart voor hem geseponeerd wordt. In de eerste zestien speelrondes kwam de Luxemburger ook tot welgeteld nul goals en nul assists, maar zaterdagavond nam hij Sparta opeens bij de hand. Dankzij twee puntgave voorzetten van Pinto pakte de nummer voorlaatst na een 0-2 achterstand een niet meer verwacht punt tegen Vitesse.

Sven Mijnans (Sparta)
Is er op Het Kasteel een nieuw koningskoppel opgestaan? Mijnans was namelijk degene die twee keer – ineens uit de lucht – het voorbereidend werk van Pinto bekroonde. En daarmee kreeg hij loon naar werken. Trainer Henk Fraser had tien van de elf Spartanen bij rust afgebrand, maar liet zich ontvallen dat Mijnans als enige wel 'erbij' was.

Edson Álvarez (Ajax)
Niemand van ons gaat, zodra het weer mag, speciaal een kaartje kopen om eens anderhalf uur lang naar Álvarez te kijken. Maar wat is de Mexicaan belangrijk voor Ajax, zeker in de topwedstrijden. De Klassieker was niet veel aan, maar de gehavende verdediging bleef wel overeind, met de constant bijspringende Álvarez als cement tussen de stenen.

Giacomo Quagliata (Heracles Almelo)
We hebben de derde linksback in dit overzicht maar op het middenveld gezet. Tegen FC Groningen was de onvermoeibare Italiaan ook vaker op de helft van de tegenstander te vinden dan in zijn eigen zone. Met twee assists tot gevolg, al telt zijn voorzet op tegenstander Neraysho Kasanwirjo formeel niet mee voor de statistieken.

Nikolai Laursen (Heracles Almelo)
Ook de rechtsbuiten van de Almeloërs was prima op dreef en leverde een belangrijke bijdrage aan de meer dan welkome 4-2 zege op FC Groningen. Laursen kon niet meteen zijn draai vinden sinds hij overkwam van FC Emmen, maar lijkt het vlak voor de feestdagen alsnog op zijn heupen te krijgen.

Yorbe Vertessen (PSV)
Kritiek van Roger Schmidt of niet: Vertessen stak er tijdens RKC Waalwijk-PSV met kop en schouders bovenuit. Na een half uur moest hij de geblesseerde Bruma aflossen, zestig minuten later stonden er twee goals en één assist op het scoreformulier. Vooral zijn eerste treffer was een plaatje.

Elayis Tavsan (NEC)
Over plaatjes gesproken: Tavsan besloot een afvallende bal maar eens op de wreef te nemen tegen Go Ahead Eagles. En dat heeft keeper Warner Hahn geweten ook! Een half jaar geleden kende alleen de echte Keuken Kampioen Divisie-diehard hem nog van Telstar en Sparta, maar Tavsan begint ook wekelijks op te vallen in de Eredivisie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie