VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsbuitens

VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: rechtsbuitens

30-12-2021 12:00
73

De laatste Eredivisie-speelronde van 2021 is achter de rug en dat betekent dat we de stembussen weer gaan openen. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. Vandaag: de rechtsbuitens, in alfabetische volgorde.

Antony (Ajax)
Na een goed debuutseizoen laat Antony zijn kwaliteiten nu aan de wereld zien. De Braziliaan valt bij Ajax op met zijn bizarre snelheid, fraaie voetbewegingen en typerende goals. Toch valt er nog genoeg winst te boeken voor Antony: het komt nog te vaak voor dat hij zijn stempel niet kan drukken op een wedstrijd, met name tegen 'kleine' tegenstanders. Desondanks kan Antony spreken van een zeer geslaagde eerste seizoenshelft.

Iñigo Córdoba (Go Ahead Eagles)
Afgelopen zomer ging de Baskische aanvaller verrassend op huurbasis van Athletic Bilbao naar Go Ahead Eagles. In Deventer bewees Córdoba al snel zijn meerwaarde: de buitenspeler was in veertien wedstrijden bij zeven goals betrokken. Dat zijn goede cijfers voor een rechtsbuiten, waarmee Córdoba een nominatie voor het Elftal van de Eerste Seizoenshelft verdient.

Jens Toornstra (Feyenoord)
De aanvoerder van Feyenoord begon het seizoen als middenvelder, maar is inmiddels de vaste rechtsbuiten van trainer Arne Slot. Met drie goals en één assist kan Toornstra geen bijzondere cijfers overleggen in de Eredivisie, maar met zijn werklust en voetballende kwaliteiten is hij toch van grote waarde voor Feyenoord.

Yorbe Vertessen (PSV)
Vertessen was in de eerste seizoenshelft geen vaste basisspeler bij PSV. Des te knapper is het dat de Belg samen met Cody Gakpo de clubtopscorer van de Eindhovenaren is in de Eredivisie. Daarnaast weet Vertessen ook te overtuigen met zijn spel als trainer Roger Schmidt een beroep op hem doet. De Duitser kan in de tweede seizoenshelft bijna niet meer om Vertessen heen.

Wie vond jij de beste rechtsbuiten van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
Keeper
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Controlerende middenvelders
Aanvallende middenvelders

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie