VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: centrale verdedigers

VP's Elftal van de Eerste Seizoenshelft: centrale verdedigers

26-12-2021 12:00 Laatste update: 12:04
68

De laatste Eredivisie-speelronde van 2021 is achter de rug en dat betekent dat we de stembussen weer gaan openen. VoetbalPrimeur draagt per positie de genomineerden voor ons Elftal van de Eerste Seizoenshelft voor, het laatste woord is aan jullie. Vandaag de centrale verdedigers, in alfabetische volgorde.

Sven van Beek (sc Heerenveen)
Hoewel zijn eigen doelpunten altijd aan de voormalig Feyenoorder zullen kleven, bewijst hij bij Willem II en nu sc Heerenveen gewoon een goede verdediger te zijn. Joey Veerman is de blikvanger, maar Van Beek was in de eerste seizoenshelft ook zeer belangrijk: hij is het slot op de Friese deur.

Danilho Doekhi (Vitesse)
Tegen veler verwachting in bleef Doekhi afgelopen zomer bij Vitesse. De aanvoerder miste de eerste duels vanwege een blessure, maar nam zijn ploeg daarna direct weer bij de hand. Geen aanvaller heeft een makkelijke dag als hij tegenover de 1.90 lange mandekker staat. Maakt hij komende zomer alsnog een mooie stap?

Lisandro Martínez (Ajax)
Samen met Timber vormt Martínez een ijzersterk duo. De Argentijn gaat voorop in de strijd, maar heeft daarnaast een prima inspeelpass. Hij wordt liefkozend 'De Slager van Amsterdam' genoemd door de fans. De ploeg van coach Erik ten Hag incasseerde ook pas vier tegengoals in de Eredivisie.

Gerrit Nauber (Go Ahead Eagles)
Net als in de Keuken Kampioen Divisie vertrouwt Go Ahead Eagles ook in de Eredivisie op een gedegen defensieve organisatie. Nauber is daarin een nieuw, belangrijk puzzelstukje. Hij had een belangrijk aandeel in het doelpuntloze gelijkspel tegen Ajax en viel verder onder meer tijdens de 1-0 zege op Willem II in positieve zin op.

Robin Pröpper (FC Twente)
Pröpper kende een vliegende start bij FC Twente na zijn gevoelige overstap van Heracles Almelo. Hij bezorgde de Tukkers een punt tegen Ajax, was de matchwinner tegen FC Utrecht en scoorde twee keer tegen Vitesse. Achterin heeft Twente zijn zaakjes ook goed op orde: de ploeg van Ron Jans kreeg 22 goals tegen, alleen Ajax (4) en Feyenoord (17) deden het beter.

André Ramalho (PSV)
De Braziliaan groeide snel uit tot de leider van de PSV-defensie. Ramalho is sterk in de duels en heeft een goede trap in de benen. Hij durft bovendien ver vooruit te verdedigen. Niet voor niets loopt coach Roger Schmidt met hem weg.

Jurriën Timber (Ajax)
Het gaat razendsnel met Timber. De mandekker is uitgegroeid tot international en niet meer weg te denken uit het hart van de Ajax-defensie. Hij is schier onklopbaar in de duels en rustig en comfortabel aan de bal. Het prototype Ajax-verdediger.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Aan het begin van het seizoen werd de vraag gesteld wie de beste verdediger uit Oostenrijk had opgehaald: PSV of Feyenoord. Trauner is hoe dan ook een bepalende speler bij Feyenoord en overtuigde van meet af aan. Hoewel hij niet de snelste is, past hij perfect in de speelwijze van Arne Slot.

Wie vond jij de beste centrale verdedigers van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

Stem hier voor:
Keeper
Rechtsback

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie