Haller mist twee belangrijke Ajax-duels: 'Verschrikkelijke keuze, echt shit'

Haller mist twee belangrijke Ajax-duels: 'Verschrikkelijke keuze, echt shit'

28-12-2021 21:15 Laatste update: 21:17
41

Ajax-spits Sébastien Haller kan in januari tot zijn frustratie niet meespelen tegen FC Utrecht en waarschijnlijk ook niet tegen PSV. De international van Ivoorkust is geselecteerd voor de Afrika Cup, die tussen begin januari en begin februari georganiseerd wordt.

Het toernooi zou eigenlijk afgelopen zomer georganiseerd worden, maar is door de coronapandemie een half jaar verplaatst en valt nu dus samen met de clubcompetities. "Natuurlijk ga ik naar de Afrika Cup om Ivoorkust te vertegenwoordigen. Dat is de hoogste eer. En uiteraard had ik tussendoor het vliegtuig willen pakken om ook tegen FC Utrecht en PSV te kunnen spelen, maar dat is nu eenmaal onmogelijk", vertelt de in Frankrijk geboren spits aan De Telegraaf.

Haller kiest dus voor de Afrika Cup, maar doet dat met pijn in het hart. "Ik vind het verschrikkelijk om tussen mijn land en club te moeten kiezen. Dat is echt shit. Ik speel met Ajax voor de titel en die twee wedstrijden zijn heel belangrijk, omdat ze invloed op de ranglijst hebben."

Ajax hervat op zondag 16 januari het Eredivisie-seizoen in De Galgenwaard en reist één week later af naar Eindhoven. Ivoorkust speelt tussen 12 en 20 januari tegen Equatoriaal-Guinea, Sierra Leone en Algerije.