West Ham overleeft plotselinge storm bij Crystal Palace en hijgt Arsenal in de nek

01-01-2022 20:33 Laatste update: 20:42
4

West Ham United hijgt Arsenal weer in de nek in de strijd om plaats vier. The Hammers boekten een overwinning op Crystal Palace, terwijl Arsenal eerder op de zaterdag juist verloor van Manchester City.

Arsenal bleef ondanks de nederlaag vierde staan in de Premier League, maar West Ham kreeg wel een mooie kans om weer in de buurt van The Gunners te komen op de ranglijst. Bij een overwinning van West Ham, zou het gat verkleind worden tot één punt.

De ploeg van manager David Moyes leek een makkelijke avond tegemoet te gaan op bezoek bij Crystal Palace. Na de eerste helft stond het al 0-3, door goals van Michail Antonio en Manuel Lanzini (twee keer). De 0-3 stand bleef ook lang gehandhaafd, maar in de laatste tien minuten van de wedstrijd werd het ineens weer spannend.

Eerst tekende Odsonne Édouard al voor de 1-3, door een scherpe voorzet binnen te glijden. In de negentigste minuut produceerde Michael Olise zelfs de aansluitingstreffer, waarna het nog even ging stormen op Selhurst Park. West Ham wist echter stand te houden, waardoor het gat met Arsenal nu nog maar één punt is.